De Stadshaven Brouwerij in Rotterdam is vandaag officieel gestart met het brouwen op weg naar maar liefst 2 miljoen liter bier per jaar, waarmee het zich direct in de top 3 van grootste onafhankelijke craftbierbrouwerijen van Nederland nestelt.
Vooruitlopend op de publieke opening van deze nieuwe omvangrijke brouwerij en horecalocatie in Rotterdam is men achter de schermen begonnen met het brouwen van de eerste bieren. Opmerkelijk: naast de gebruikelijke ingrediënten voor bier (mout, hop en gist) maakt de Stadshaven Brouwerij gebruik van fruit. Vanochtend werd dan ook de eerste lading fruit met een heftruck geleverd, waarna meesterbrouwer Wesley Aarse en directeur Harm van Deuren het naar de brouwketels brachten. Dit markeerde de feestelijke start van het brouwen.
Het fruit wordt als subtiele verrijking verwerkt in een nieuwe craftbierenlijn die is geïnspireerd op de historie van de Rotterdam Fruit Port, ooit Europa’s grootste fruithaven. De Stadshaven Brouwerij bevindt zich namelijk in een 100 jaar oude fruitloods van ruim 5.000 m2 aan de Rotterdamse Merwehaven, die de afgelopen maanden een complete metamorfose heeft ondergaan.